IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще плати рекордна глоба заради следенето на потребителите на Safari

Компанията ще плати 22,5 млн. долара заради неспазване на споразумение с Федералната комисия по търговията в САЩ

20:31 | 09.08.12 г.
Google ще плати рекордна глоба заради следенето на потребителите на Safari

Google се съгласи да плати рекордните 22,5 млн. долара глоба , за да уреди спора за с нарушаването на настройките за поверителност на потребителите, които използват браузъра Safari на Apple Inc., съобщи Федералната комисия по търговията на САЩ, цитирана от АП.

Това е най-голямата глоба, която регулаторът налага на компания заради неспазване на разпорежданията му, отбелязва агенцията.

Миналата година Google се споразумя с американския регулатор да следва политика на пълна неприкосновеност на данните на своите потребители заради разследването на проблемите, свързани с публикуването на лични данни в социалната мрежа Buzz.

Технологичният гигант няма да плати глобата заради самото събиране на данни от потребители на Safari, а заради нарушението на миналогодишното споразумение.

В началото на годината Wall Street Journal съобщи, че компанията е инсталирала без позволението на потребителите на Safari  т. нар. „Third Party Cookies“, с които е следила поведението им в мрежата.

Google тогава уточни, че не са събирани лични данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още