fallback

Alcatel-Lucent намалява топ мениджмънта си

Покупките, продажбите и маркетингът ще бъдат централизирани, обяви производителят на телеком оборудване

14:11 | 11.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Изправеният пред масови съкращения френски производител на телеком оборудване Alcatel-Lucent стяга своите корпоративни структури и намалява състава на топ мениджмънта си. Покупките, продажбите и маркетингът ще бъдат централизирани, обяви компанията в понеделник, предаде DPA.

Компанията се отказва и от регионалната си структура, но вместо това четирите основни бизнес единици ще бъдат разположени в рамките на единна глобална организация. Освен това броят на членовете на борда ще бъде намален наполовина до шест членове. Промените трябва да влязат в сила от новата година.

Плановете са част от обявената през юли програма за икономии на стойност около 1,3 млрд. евро. Тя предвижда съкращаването на 5 000 от 76 000 места в целия свят. Във Франция, където Alcatel дава работа на 9 500 служители, синдикатите вече бият алармата и настояват за помощ от страна на правителството.

Все още не е ясно къде точно ще бъдат съкратени работните места. Повече информация се очаква към края на месеца, заяви говорител на компанията. Подобно на конкурентите си Ericsson от Швеция, Huawei от Китай и Nokia Siemens Networks, Alcatel страда от намаляване на разходите от страна на телекомуникационните компании. 

Главният изпълнителен директор на Alcatel Бен Фервайрен наскоро понижи прогнозата си за печалбата. На фондовия пазар Alcatel вече се оценява само на 2 млрд. евро. Това е с 93% по-малко, отколкото при сливането с американската компания Lucent преди шест години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:02 | 13.09.22 г.
fallback