IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът с е-книги на Amazon в Китай е поставен под лупа

Разследването започна още в деня на пускането на услугата в страната

15:42 | 15.12.12 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнесът с е-книги на Amazon в Китай е поставен под лупа

В деня на пускането на Amazon Kindle Store в Китай местните власти са започнали разследване относно правото на компанията да продава електронни книги в страната.

Според материал на вестника Sohu IT, в петък Генералната администрация за пресата и публикациите на Китай (GAPP) е започнала разследване в Amazon и нейния китайски партньор Chineseall.com, за това дали двете компании не са нарушили разпоредби при продажбата на цифрови издания.

Позовавайки се на Цян Уан, директор за цифровите издания в подразделението за технологии, вестникът пише, че агенцията проверява дали  Amazon има право да ползва лиценза на Chineseall.com за продажбите на електронни книги.

На началната страница на Kindle Store, Amazon заявява: "Chineseall.com предоставя операции за подкрепа на Kindle Store", което новинарският сайт тълкува в смисъл, че американската компания използва лиценза на китайския си партньор, за да работи в страната.

Уан каза, че Amazon е кандидатствал за бизнес лиценз за Kindle Store в Китай, но той все още предстои да бъде одобрен. Подразделението му е започнало разследвания в четвъртък и се е свързало с персонал от Amazon и Chineseall.com за повече информация, добавя той.

Sohu IT отбелязва още, че според регулациите, определени от GAPP, всяка компания в областта на цифровите публикации в Китай трябва да получи най-малко един от четирите лицензи - за публикуване, копиране, разпространяване или внос на електронни книги, за да работи законно.

Amazon пусна своя Kindle Store в Китай в четвъртък, и докато нейното устройство все още не може да се купи в страната, китайците могат да четат електронни книги, закупени от магазина, ползвайки приложението за Kindle за iOS на Apple и Android на Google.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още