IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google продава подразделението си за тв приемници

Кабелната компания Arris придобива Motorola Home за 2,35 млрд. долара

10:20 | 20.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google продава подразделението си за тв приемници

Интернет концернът Google продава своя производител на приемници за цифрова телевизия Motorola Home за 2,35 млрд. долара на кабелния оператор ARRIS. Сделката ще се изплати в акции и пари в брой, обявиха двете компании в сряда, цитирани от Ройтерс.

Като част от сделката Google влиза в Arris с близо 16% дял. Сделката все още трябва да бъде одобрена от властите и се очаква да приключи през второто тримесечие на 2013 г.

Google придоби производителя на цифрови телевизионни приемници май в пакет, когато компанията купи за 12,5 млрд. долара Motorola Mobility.

„Всъщност Google никога не се е интересувал истински от бизнеса с тези устройства“, казва пред Bloomberg Брайън Уизър, анализатор в базирания в Портланд, Орегон, Pivotal Research Group. "Онова, което те искаха наистина, бяха патентите за мобилния пазар“. Компанията иска да разшири активността си именно в тази област. 

Инвеститорите приеха новината за сделката разнопосочно. Докато цената на акциите на Arris в следборсовата търговия скочи с около 17 на сто, книжата на Google загубиха малко от стойността си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още