fallback

Пореден епизод в сагата "Булсатком"

Новата оферта на bTV наистина е различна от предишната, но с много малко, коментират от доставчика

15:42 | 16.01.13 г. 42
Автор - снимка
Редактор

Снимка: stock.schng

Настанете се удобно на креслото си - и днес сагата за ожесточената битка между доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“ и телевизиите bTV и TV7 има своето продължение.  Търговските взаимоотношения между страните продължават да са част от фокуса на общественото и медийно внимание, а всяка от тях „си знае своето“ без ясни аргументи в защита на тезата си. Към днешна дата от казуса страда главно потребителят на цифрова телевизия в мрежата на доставчика, който от няколко дни няма достъп не само до bTV и нейните „нишови“ канали, но и до TV7.

Но какво се случва към настоящия момент? По-рано през деня bTV разпространи официална позиция, с която твърди, че в понеделник е представила нова „преференциална“ оферта на „Булсатком“, с нови условия, които да доведат до споразумение между двете страни.

От bTV коментират, че новата оферта наистина има специални условия предназначени за „Булсатком“. Телевизията ще очаква реакцията от страна на ръководството на цифровия оператор във връзка с новото предложение до понеделник на следващата седмица (21 януари).

Към днешна дата „Булсатком“ все още има високи задължения към медията, заявиха представители на bTV, с които се свърза Investor.bg. По техни думи разпространителят е успял да издължи част от сумите и са извършени плащания, но те не покриват цялата част от дълга. Телевизията отказва да коментира какъв е размерът на задълженията, за кои месеци са те, нито пък дава повече подробности за представената оферта и какво е финансовото изражение на нейната преференциалност с мотива, че това са "търговска тайна".

Същевременно другата страна на преговорите - „Булсатком“, открито заявява, че всички задължения на фирмата към частната медия са били изплатени в посочените и предварително договорени падежни срокове. "Всички дължими суми по договор са изплатени и bTV разпространява неистинна информация по темата", заяви за Investor.bg ръководителят на маркетинг отдела на цифровия доставчик Младенка Джалова.

В своя защита „Булсатком“ дори разпространи до медиите копие от платежно нареждане, с което се опитва да защити твърденията си, че няма просрочени плащания към bTV. Джалова заяви, че в „Булсатком“ наистина е пристигнало ново предложение от страна на частната телевизия, но изрази убеждението си, че в него липсва преференциалност.

„Офертата от страна на bTV наистина е различна от предишната им, но с много малко. Тя наистина не се различава много, дори може да се каже, че е почти същата. Въпреки това ние ще я обсъдим, ще проведем дискусия и след това ще вземем крайно решение дали да я приемем, при какви условия и варианти“, обясни маркетинг ръководителят на „Булсатком“.

Джалова също отказа да коментира в повече детайли представената оферта, не коментира и стойността на правените плащания към bTV.

Търговският конфликт между двете страни продължи да се затяга, когато след потърсен повторен коментар от bTV бе заявено, че според телевизията въпросното платежно нареждане, което до някаква степен оневинява „Булсатком“, не е истинско. От пресотдела на частната медия бяха категорични, че счетоводният документ всъщност е подметнат в публичното пространство „за да замаже очите и да прикрие истината“. Самият първичен счетоводен документ изглежда действителен. В него обаче липсват данни за стойността на плащането, а според позицията на „Булсатком“ цифрите са скрити, защото тази информация е търговска тайна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
fallback