fallback

Sky Deutschland увеличава абонатите си

През 2012 г. оперативната загуба на платения телевизионен оператор е намаляла тройно

15:58 | 21.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Sky Deutschland предава срещите от Бундеслигата. Снимка: Ройтерс

Добри новини за Рупърт Мърдок. Благодарение на все по-големия брой абонати телевизионният оператор на платена телевизия Sky Deutschland значително намалява нетната си загуба. Компанията очаква оперативна загуба (EBITDA) за 2012 г. в размер на 48 до 58 милиона евро, обяви в понеделник Sky. Година по-рано операторът все още бе на загуба от 155,5 млн. евро – около три пъти по-висока от миналогодишната. Компанията представи данните си за абонатите още преди седмица: през миналата година договори са подписали 351 000 нови зрители, с което общият брой на абонатите за 2012 г. е 3,363 млн., предава Ройтерс.

По този начин компанията е постигнала своята цел да подобри значително резултата си. За тази година се очаква той да бъде положителен, а след това компанията да продължи да се развива силно.

В допълнение базираният в Унтерфьоринг оператор даде подробности за увеличението на капитала си. Под формата на нови права на акционерите ще бъдат предложени до 20,4 млн. акции на цена от по 4,46 евро на акция. До 4-и февруари акционерите могат да закупят за всеки 42 притежавани акции по една нова. Това трябва да влее в касите на Sky Deutschland около 91 милиона евро в брой.

През изминалата седмица компанията обяви, че основният акционер News Corp, към който принадлежи и Wall Street Journal, е увеличил дела си от 49,9 до 54,4%. 81-годишният предприемач Рупърт Мърдок придобива чрез дъщерна компания на своята медийна империя News Corp. нови дялове за 400 млн. евро. След като през ноември данъчната служба в Мюнхен реши, че милиардните данъчни кредити на дружеството не отпадат с промените в структурата на акционерите, Мърдок получи зелената светлина да увеличи дела си до над 50 на сто и Sky да мине изцяло под негов контрол, без магнатът да загуби натрупани през последните години данъчни облекчения в размер на 2,1 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:47 | 10.09.22 г.
fallback