IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo направи британски тинейджър милионер

Американският концерн ще плати 30 млн. паунда за приложението Summly

18:26 | 25.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo направи британски тинейджър милионер

Очевидно гениален британски младеж е продал своето приложение Summly за iPhone App на американския интернет ветеран Yahoo. Summly показва на смартфона резюмета на новинарски текстове от интернет в размер до максимум 400 знака. Yahoo иска да използва технологията в собствените си приложения. Цената на сделката по информация на блога All Things D, собственост на издателите на WSJ, е близо 30 млн. долара (23 млн. евро).

Обявената в понеделник сделка е любопитна преди всичко заради възрастта на създателя на приложението Ник Д'Алойзио, който е само на 15 години, когато през 2011 г. създава Summly. Нужните за развитието пари предприемчивият тийнейджър е набрал от компании за рисков капитал.

Списъкът на подкрепилите го е наистина впечатляващ – актьорът Ащън Къчър, основателят на Zynga Марк Пинкъс, Йоко Оно, News Corp. на Рупърт Мърдок.

Сега  Д'Алойзио и малкият му екип ще започнат работа в Yahoo. „Едва сега започваме да разработваме технологията“, пише предирпемачът в блога си. Приложението Summly обаче засега е спряно и вече не може да се сваля от App Store на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още