IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявките за търсене в Google предсказват движението на пазарите

Инвестиционни стратегии, базирани на въпросните данни за периода 2004 г. - 2011 г., са имали възвращаемост от 326%.

20:51 | 25.04.13 г. 2
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Броят заявки за търсене на свързани с финансите термини в Google предсказва движението на пазарите разкрива изследване, цитирано от BBC.

Ако обемът на търсения на основни термини като "debt" (дълг), "portfolio" (инвестиционен портфейл) и "stocks" (акции) се понижи,  Dow Jones Industrial Average обикновено се повишава, както и обратното.

Инвестиционни стратегии, базирани на данните за обема на подобни заявки за търсене в периода 2004 г. - 2011 г., са имали възвращаемост от 326%.

Анализът, публикуван в Scientific Reports, е базиран на публични данни взети от Google Trends.

Търсенето в мрежата е все по-свързано с начина, по който взимаме решения. Освен това заради доминиращата си позиция сред интернет търсачките Google вече е доказал своята благонадеждност в събирането на данни при големи изследвания.

Експерти на Google демонстрираха, че заявките за търсене в сайта могат да проследят разпространението на епидемии от грип или нивото на безработица.

През 2011 г. Английската централна банка (АЦБ) обяви, че чрез анализ на заявките за търсене на определени термини може да се прогнозира движението на цените на недвижимите имоти на Острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 11 години
По-скоро да се забранят кредитите за повече от 10% от оборота и акциите да могат да се търгуват на минус. Т.е. акционерите да са неограничено отговорни и да отговарят с цялото си имущество. Да видиш тогава цени. Това ще направи акционерите много по отговорни към инвестициите, които правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 7
stoiloff
преди 11 години
Ако световните борси се забранят, а всички "икономисти" се изселят на луната,марс,венера,плутон,титан и по далеч, света ще е едно по-добро място за живеене :)Майтап бе економистчета :) само газови камери за вас :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още