fallback

C3i открива 100 нови работни места в България

Американската компания за аутсорсинг услуги разширява дейността си у нас благодарение на три нови договора

12:54 | 19.05.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американската компания C3i, която е един от водещите доставчик на услуги в областта на технологиите и аутсорсинга на бизнес процеси, разширява бизнеса си в България и ще осигури още 100 нови работни места в Центъра си за обслужване на клиенти в страната.

Новината обяви главният изпълнителен директор на компанията Джоел Морс, който подчерта, че след като това се случи, общият брой на заетите в C3i в България ще надхвърли 500 души.

Разширяването на бизнеса тук се дължи на три нови договора, които компанията е сключила. Първият е с фармацевтичната компания Merck, вторият - с една от 20-те най-известни биотехнологични компании в света, пожелала анонимност, а третият – с компания от Силициевата долина, уточни Морс.

По думите му общият брой служители на C3i в света вече надхвърля 1600 души. Компанията се специализира в работата с компании от фармацевтичната индустрия, производители на лекарства и нови медицински изделия, фирми, извършващи клинични проучвания, както и с разработчици на софтуер.

Морс допълни, че екипът в София работи изключително активно с други екипи в страни като САЩ, Индия и Япония.

„Инвестицията в България беше едно от най-добрите ни решения. А още по-доброто ни решение беше да продължим да инвестираме тук. Екипът в София е един от най-добрите ни“, категоричен е Морс.

Само oперативният център на C3i в София работи с над 30 клиента от цял свят, обслужвайки компании на над 20 езика. В глобален мащаб C3i работи със 17 от 20-те ключови компании в сферата на фармацевтиката и биотехнологиите.

Според изпълнителния директор на C3i Europe Светослав Георгиев България е сред лидерите в аутсорсинг индустрията в Европа и трябва да запази позициите си. По думите му това може да се случи, ако се въведат ясни принципи на работа, а правителството има активни политики в тази посока.

Важно е българите да се върнат от чужбина, младите да инвестират в образованието си и изтичането на мозъци от страната да спре, категоричен е Георгиев.

Дейността на C3i затвърждава тенденцията за засилване на търговските и междуфирмените контакти между България и САЩ, заяви американският посланик в България Марси Рийс. Тя подчерта, че има лек ръст на американските инвестиции в България благодарение на C3i и други компании от САЩ, които се насочват към българския пазар.

Според Рийс членството на България в Европейския съюз е изключително важно за страната, защото една трета от търгуваните стоки и услуги в света са свързани с търговските отношения между САЩ и ЕС. Само в рамките на ден търговията между тях се равнява на 2,7 млрд. долара. Рийс вижда огромни възможности за насърчаване на положителните процеси на българския пазар в Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство, което според нея ще доведе до по-добър двустранен достъп до стоки и услуги от двете страни на Океана. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
fallback