IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent ще придобие 20% от акциите на сайт за онлайн обяви за 736 млн. долара

Сделката ще осигури на 58.com повече трафик, посредством обединяването на услугите, предлагани от сайтовете китайската компания

10:57 | 28.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Tencent ще придобие 20% от акциите на сайт за онлайн обяви за 736 млн. долара

Компанията с най-голяма пазарна капитализация в Китай Tencent Holdings ще се сдобие с 20% от акциите на сайта за онлайн обяви 58.com за 736 млн. долара. Ходът е част от опитите на Tencent да разшири присъствието си в онлайн търговията, пише CNBC.

Същевременно чрез своятa America Movil Карлос Слим е упълномощил дъщерната компания за недвижими имоти Inmobiliaria Carso да закупи повече от 5,7 млрд. акции, притежавани преди това от АТ&T. Става дума за 8,27% от капитала на Аmerica Movil.

От началото на годината Tencent, която е известна със своето мобилно приложение за кратки съобщения, вече похарчи повече от 1,2 млрд. долара в редица сектори, измежду които онлайн търговия, недвижими имоти и цифрово картографиране. Множеството инвестиции включват и обвързването със сайта JD.com, осъществило се през март.

Сделката ще осигури на 58.com повече трафик. Това ще се случи чрез обединението на услугите, предлагани от сайтовете на Tencent QQ, Weixin, QQ.com и браузъра QQ.

Tencent ще закупи 36,8 млн. обикновени акции на 58.com на цена от 20 долара.

58.com oт своя страна ще използва част от средствата, за да изкупи обратно около 28 млн. свои акции от собствениците преди първичното публично предлагане.

Акциите на 58.com се търгуваха около 53,60 долара за брой на борсата в Ню Йорк снощи. Те почти удвоиха стойността си от листването на компанията през октомври миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още