fallback

Хакери поискаха Sony Pictures да не показва един от филмите си

Групата Guardians of Peace призова студиото да не излъчва лентата "Убийственото интервю"

17:26 | 09.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Хакерите, които атакуваха системите на Sony Pictures, предупредиха студиото да не показва филма “Убийственото интервю” - комедия на режисьора Сет Роугънм, разказваща за заговор за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предава Bloomberg. 

“Спрете незабавно показването на филма за тероризма, който може да наруши регионалния мир и да предизвика война”, посочва групата, наричаща себе си Guardians of Peace (GOP). Изявлението е публикувано в понеделник на уебсайта Guthub заедно с линкове към четири групи файлове.

Хакерите не посочват директно името на филма. Публикациите са първият път, в който GOP изисква от студиото да спре излъчването на лентата, която не се харесва на властите в Северна Корея.

“Убийственото интервю” трябва да излезе по кината на 25-и декември. Студиото вече е направило няколко прожекции обаче, включително една в Сан Франциско на 18-и ноември.  Лентата струва на студиото около 44 млн. долара, сочат документи, разкрити от хакерите.

След атаката срещу Sony Pictures бяха разкрити лични данни, включително заплатите на служителите на базираното в Калифорния студио.

Говорителят на Sony отказва да коментира случващото се. Висшите мениджъри на компанията ще говорят лично със служителите на студиото за напредъка на разследването, твърди главният изпълнителен директор на Sony Entertainment Майкъл Линтън.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:30 | 11.09.22 г.
fallback