IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung замразява заплатите на служителите си в Южна Корея

Компанията не разкрива какви са причините за този ход

09:47 | 26.02.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics обяви, че ще замрази заплатите на своите служители в Южна Корея през 2015 г. Това се случва за пръв път от шест години, след като най-големият производител на смартфони в света претърпя спад в печалбата на фона на увеличаващата се конкуренция, предава Ройтерс.

През януари южнокорейският гигант отчете първия годишен спад на печалбата си от 2011 г. насам и загуби част от пазарния си дял заради излизането на новия iPhone на Apple и благодарение на китайските си конкуренти като Xiaomi.

Последният път, в който Samsung Electronics замрази заплатите на своите служители, беше през 2009 г., когато компанията понесе последиците от световната финансова криза. Оттогава насам тя непрестанно увеличава работните заплати.

Говорителят на компанията не дава повече подробности за причините за спирането на тези увеличение.

Робърт И, ръководител на отдела за връзки с инвеститорите, заяви по-рано този месец, че фирмата може да намали дивидентите си през 2015 г. след обратното изкупуване на акции миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още