IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завръщане в бъдещето с левитиращ скейтборд от Toyota

Автомобилният бранд на компанията Lexus обяви, че е създал първата летяща дъска

13:27 | 24.06.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Lexus Website</em></p>

Снимка: Lexus Website

С новия си проект Toyota не само доказва иновативното си мислене, а и искрено може да зарадва феновете на филма „Завръщане в бъдещето“.

Наскоро автомобилният производител намекна, че се опитва да разработи летящи коли, съобщава Bloomberg. Сега обаче се оказа, че луксозната ѝ марка Lexus е създала работещ модел на левитиращ скейтборд (hoverboard). Тя е съвсем истинска, но поне засега не е обявена за продажба.

Дъската използва суперпроводници и магнити с изстуден течен азот, твърди сайтът на Lexus. Технологията вече набира сила в родната страна на Toyota. Миналата година японска железопътна компания постави световен рекорд за скорост, използвайки влак с магнитна левитация. Toyota, от своя страна, подсказа преди година, че експериментира с технологията при производството на автомобили.

Това е изключително поверителна информация, но проучваме летящи коли в най-модерната зона на отдела ни за развитие и проучвания“, каза през юни 2014 г. Хиройоши Йошики, мениджър на техническата администрация на Toyota. “Летяща кола означава, че колата се издига малко над пътя, така че няма никакво триене или съпротивление между двете“.

Изминаха 30 години, откакто филма „Завръщане в бъдещето“ излезе на екран и главният му герой Марти МакФлай скочи на летящ скейтборд, за да избяга от преследвачите си. Lexus планира да започне тестове на прототипа в Барселона през това лято, и то на специална дата, свързана с филма.

Lexus твърди, че ще разкрие повече информация по-късно през годината, и по-специално на 21 октомври 2015 г., когато главните герои на филма се завръщат обратно в бъдещето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Натрий
преди 8 години
Бреййй, на път е да се сбъдне една мечта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още