IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo може да плати данъци върху приходите от продажбата на дела си в Alibaba

Това може да обърка плановете на Мариса Майер за връщане на компанията към успеха

10:30 | 09.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Yahoo обяви, че може да се наложи да плати данъци върху 23-те млрд. долара, които се надява да получи от планираното отделяне на нейния дял от Alibaba Group Holdings. Това обаче може да заплаши ключов елемент от стратегията на главния изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер за връщане на компанията към успеха, предава Ройтерс.

Във вторник Yahoo заяви, че Федералната данъчна служба на САЩ е отхвърла искането на компанията продажбата на дела ѝ в китайския гигант за електронна търговия ще бъде освободено от данъци.

След обявяването на новината цената на акциите на Yahoo се срина с 15,8%, но по-късно се възстанови и завърши търговията с 3% надолу.

Въпреки отказа на IRS Yahoo заяви, че службата не е заявила, че трансакцията трябва да бъде облагана с данъци. Компанията посочва, че разглежда всички възможности, които има.

Инвеститорите следят отблизо плановете за отделянето, виждайки в него начин за отключване на стойност от компанията. Акционерите на Yahoo смятат, че фирмата и делът ѝ в Alibaba ще бъдат по-ценни, ако са отделени.

Yahoo се бори да съживи своя ключов бизнес с онлайн реклама като инвестира повече, за да привлече потребители в своите уебсайтове. Анализаторите твърдят, че Yahoo не е направила достатъчно, за да се справи с проблемите си.

Компанията планира да отдели своя дял от Alibaba в публична компания заедно с Yahoo Small Business, която предлага имена на домейни и локален маркетинг.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още