IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft променя начина на отчитане

Компанията иска да акцентира повече върху облачните и мобилните си услуги

18:10 | 29.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft обяви, че ще започне да представя финансовите си резултати на базата на трите си оперативни подразделения, като целта е да подчертае бизнеса си с мобилни и облачни услуги, пише Wall Street Journal.

Промените в отчитането засягат резултатите за настоящото тримесечие – първото от новата фискална година на Microsoft, която компанията планира да отчете на 22 октомври.

Промените ще изкарат на преден план резултатите на бизнеса с облачните услуги, област, в която Microsoft и други технологични компании насочват вниманието си на фона на спада в търсенето на персонални компютри. Новият формат предполага обединяването на резултатите на Office и Office 365 за отделните потребители и търговските клиенти.

В прессъобщение, изпратено в понеделник, Microsoft заяви, че новите сегменти включват „Продуктивност и бизнес процеси“, което включва Office продуктитe, както и “Intelligent Cloud”, където влизат публичните, частните и хибридните сървърни продукти и услуги, като Windows Server, Azure и Enterprise Services.

Третият оперативен сегмент се нарича „More Personal Computing” и ще включва резултати от лицензирането на операционната система Windows, устройства (като мобилните телефони и таблетите Surface), игрови продукти (конзолите Xbox) и резултатите от бизнеса с търсачки Bing.

Досега облачният бизнес на компанията беше включен в търговския сегмент, където влизаха Office и бизнес софтуерът и сървърните продукти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още