IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще инвестира в стартъпа Symphony Communications?

Компаниите са в процес на преговори, твърди източник

10:35 | 06.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google, която се превърна в холдинговата компания Alphabet, води преговори със стартъпа Symphony Communications Services да инвестира в него в рамките на нов кръг на финансиране, пише Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.

Чат услугата на Symphony позволява на финансовите компании, корпоративните клиенти и отделни личности да събират цялата си дигитална комуникация в една централизирана платформа.

Преговорите са в ход, а условията все още не са уточнени напълно, добавя източникът.

По-рано в понеделник Wall Street Journal се позова на други източници, посочвайки, че Google е инвестирала в рамките на нов кръг на финансиране в Symphony, което е оценило компанията на около 650 млн. долара.

Услугата е подкрепяна от Goldman Sachs Group и други големи банки от Wall Street.

Goldman води инвестицията от 66 млн. долара в Symphony на група от 14 банки, включително Bank of America, Citigroup и JPMorgan Chase & Co миналия октомври, когато компанията беше създадена. Говорителят на Symphony Саманта Синг отказва да коментира въпроса.

Много от инвеститорите на Wall Street смятат, че Symphony е конкурент на Bloomberg и Thomson Reuters, които имат платформи за изпращане на съобщения и информационни услуги за банкери, трейдъри и инвеститори. Тези терминали могат да струват десетки хиляди долари годишно на всеки клиент.

Symphony е достъпна за бизнеса, като може да се ползва от повече от 50 потребители от компания за 15 долара на човек месечно. По-малките компании и индивидуалните потребители могат да използват услугата безплатно.

Миналия месец Symphony заяви, че работи с Dow Jones News Corp. по предлагането на новини в своята услуга, както и с McGraw Hill Financial за интегрирането на данни и анализи от S&P Capital IQ Products.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още