IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите български будки за зареждане на мобилни устройства са в болница Токуда

Посетителите на лечебното заведение ще могат да ползват киоските напълно безплатно

12:10 | 14.10.15 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Arcon Consult</em></p>

Снимка: Arcon Consult

Първите български будки за зареждане на различни видове смарт устройства вече са инсталирани в болница Токуда.

Едновременно на тях могат да се зареждат до 8 устройства, като на киоските има по два кабела за iPhone, два за други устройства, както и два контакта за хората, които имат собствено заряда. Освен това киоските разполагат с по два USB порта от двете си страни, както и с поставки за телефоните.

Всички посетители на болничното заведение могат да използват безплатно киоските, които са поставени във фоайето на партерния етаж. Те са високи 2 метра, а широчината и дебелината им са съответно 80 и 20 см. Самата конструкция е метална, с два лицеви панела от стъкло триплекс с вътрешно LED осветление.

По думите на изпълнителния директор на ДКЦ "Токуда" д-р Георги Симеонов киоските ще са в помощ на пациентите, лекарите и техните близки, които трябва да обменят важна за тях информация.

“Това е първият подобен проект в България, при това е напълно безплатен и достъпен за всички”, заяви Венета Димитрова, изпълнителен директор на рекламна агенция Arcon Net, която е инициатор на проекта. По думите ѝ целта е киоските да се ползват напълно безплатно, като цената на производството им ще се покрива от предоставянето под наем на рекламни площи на потенциални рекламодатели.

Агенцията е поела задължението да монтира и обслужва киоските. Димитрова разкри, че плановете на фирмата да осигури услугата навсякъде, където хората прекарват повече време. Ето защо идеята е да се поставят киоски и в други локации.

“Надяваме се в следващите 2 месеца да покрием повечето обекти, които сме предвидили. Това са молове, игрища, университети, културни центрове, не само в София, но и в другите части на страната”, допълни Димитрова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Браво! Много по-умно и полезно от тъпите билборди през 20 метра!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Кой ти каза, че не са и 5%? Според мен са поне 20%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Будка с П....... Павилион :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
Pronto
преди 8 години
Ако има хляб в тая работа, що ли си мисля, че тази фирма ще бъде бъдо изритана с няко регулация, и ще видим "киоските" на Лафка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
MarginCall
преди 8 години
"киоските"? Риъли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Това се пробва да пробие преди 10 год и нищо не стана, Нема да стане и сега.Ако са българско производство, може и да са първите. Ако е че за първи път у нас се инсталира подобно нещо, не е вярно Преди 10тина год имаше в някои кръчми ама нямаше интерес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още