IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай одобри сделката между Nokia и Alcatel-Lucent

Придобиването на френската компания се очаква да приключи през първата половина на 2016 г.

18:21 | 19.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Министерството на търговията на Китай одобри планираното придобиване Alcatel-Lucent от Nokia, което почти завършва сделката на стойност 15,6 млрд. евро, предава Ройтерс.

Министерството заяви, че финландският производител на мрежово оборудване за телекоми се е съгласил да изпълни определени условия до 10 декември, свързани главно с използването на безжични телекомуникационни стандарти и лицензирането на патенти.

Условията бяха наложени в съответствие с антимонополната регулация в Китай, за да се гарантира, че конкуренцията на пазара няма да бъде засегната от придобиването, посочват още от министерството.

В рамките на преговорите с Китай през август Nokia се съгласи да създаде джойнт венчър - Nokia Shanghai Bell, заедно с държавната компания Huaxin.

Главният изпълнителен директор на Nokia Раджеев Сури заяви днес, че фирмата очаква с нетърпение да си сътрудничи с Китай и планира да играе ключова роля в преминаването на страната към една икономика, основана на иновации.

Noкia и Alcatel все още чакат официално одобрение от френското правителствo. Очаква се придобиването да приключи през първата половина на 2016 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още