IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple повиши Джеф Уилямс до главен оперативен директор

Част от анализаторите вярват, че той може да бъде наследник на Тим Кук

10:18 | 18.12.15 г.
<p>
	<em>Джеф Уилямс. Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джеф Уилямс. Снимка: архив Ройтерс

Apple повиши Джеф Уилямс до главен оперативен директор, възстановявайки поста, който някога заемаше сегашният главен изпълнителен директор Тим Кук. Решението е част от серия промени в ръководството на компанията, предава Ройтерс.

Уилямс, който се присъедини към екипа на Apple през 1998 г., преди това беше старши вицепрезидент и отговаряше за разработването на Apple Watch, първият нов продукт на фирмата след iPad.

В изявление Тим Кук посочи, че Уилямс е най-добрият оперативен директор, с когото е работил.

Новият пост на Уилямс го издига до едно от най-високите нива на мениджмънта на компанията, в което е и главният директор по дизайна Джони Айв.

Промяната официално признава ролята, която Уилямс играе след повишението на Кук, твърди анализаторът Тим Баджарин от Creative Strategies.

“Уилямс е обучаван от Тим”, коментира той. “Той беше правилният човек за този пост”.

Въпреки че не е ясно дали повишението означава, че Уилямс е смятан за наследник на Кук, Wall Street Journal писа, позовавайки се на свой анонимен източник, че ходът не е задължително да сигнализира именно това.

Освен това в четвъртък Apple заяви, че ще увеличи отговорностите на глобалния шеф, отговарящ за маркетинга - Фил Шилер, който вече ще ръководи и Apple App Store.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още