IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo спря видео услугата си Screen

Тя не успя да се превърне в желания източник на приходи, както планираше Мариса Майер

15:06 | 05.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Yahoo спря Screen - онлайн видео портала, който стоеше в центъра на стратегията на главния изпълнителен директор на компанията Мариса Майер за видео съдържанието, пише Wall Street Journal.

Интернет гигантът пусна Yahoo Screen през 2013 г., за да слее в едно съдържанието от своите медийни партньори, като ABC и Live Nation, със своята оригинална програма. Yahoo похарчи повече от 100 млн. долара за създаването на свои собствени предавания, като в тази сума не влизат разходите за служителите. Освен това сключи споразумения за показване на популярни предавания като „Saturday Night Live”. С този ход Майер се надяваше да привлече големи рекламодатели.

Но Screen не успя да грабне вниманието на потребители и да се превърне в реален източник на приходи.

Броят уникални потребители на уебсайта остана на нивото от 25 млн. от февруари 2014 г. - първия месец, в който comScore започна да отчита статистиките, до септември 2015 г. През същия период броят на потребителите на видео услугата на Google – YouTube, нараснаха с 15% до 862 млн. Видео аудиторията на Facebook пък скочи с 50 на сто до 589 млн. Тези данни не включват потребителите на мобилното приложение Yahoo Screen за устройства на Google и Apple.

Говорителят на Yahoo потвърди спирането на „Screen” в изявление, изпратено по имейл.

„В Yahoo непрестанно преразглеждаме нашите продукти, опитвайки се да създадем най-доброто преживяване за потребителите“, заяви говорителят.

В момента Yahoo пренасочва посетителите на Screen към своята основна страница. Освен това премести своите онлайн видеа към различните си уебсайтове като Yahoo Music и Yahoo TV.

Премахването на Screen може да е първият ход от по-голямото преструктуриране на компанията, в рамките на което Мариса Майер обеща да фокусира Yahoo само в няколко области, след като фирмата отчете разочароващи резултати и се бори с натиск от страна на част от инвеститорите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още