IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple открива център за обучение на разработчици в Европа

Целта е да учи младежи и деца как да пишат код

15:07 | 21.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple ще отвори първия си iOS център за разработчици в Европа, с цел да обучава деца и младежи как да пишат код, съобщава Business Insider.

В съобщение до медиите по повод центъра Apple посочва огромния ефект на своята операционна система и софтуерните си продукти върху Европа, включително поддържането на над 1,4 млн. работни места.

“Европа е дом на част от най-креативните разработчици в света и ние сме развълнувани от факта, че можем да помогнем на следващото поколение предприемачи в Италия да получат уменията, от които се нуждаят, за да постигнат успех”, твърди главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

По думите му феноменалният успех на App Store показва неограничените възможности за хората от всякакви възрасти и компании с различни занимания от континента.

Центърът ще се намира в Неапол - град в Западна Италия с население от 3 млн. души.

Над 75 000 работни места в Италия идват само от App Store, твърди компанията, а центърът за разработчици има за цел да увеличи тази бройка. Европейските разработчици са спечелили повече от 10,2 млрд. евро от App Store, посочва Apple.

Центърът ще предложи собствени обучения, но и ще помага на италиански училища, като им предлага специализирани учебни програми, насочени към създаването на следващото поколение разработчици.

Apple обяви, че планира да разшири програмата си по целия свят, но все още не посочва никакви срокове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още