IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата на HP за печалбата ѝ съвпадна с тази на анализаторите

Инвеститорите очакват първия отчет на компанията след отделянето ѝ от Hewlett Packard Enterprise

09:18 | 25.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

HP, която продава компютри и принтери, прогнозира печалба, която отговори на очакванията на анализаторите след скорошното корпоративно отделяне от Hewlett-Packard, пише Bloomberg.

Печалбата за второто тримесечие (приключващо през април) преди някои специални ефекти ще бъде 34 до 40 цента на акция, обяви HP в официално изявление. За сравнение средната оценка на анализаторите беше за 30 цента на акция.

Главният изпълнителен директор на HP Дион Уейслер вижда прогрес от отделянето от Hewlett Packard Enterprise - ход, който има за цел да му даде повече гъвкавост и контролът, от който той се нуждае, за да привлича повече клиенти.

Когато се сблъска със свиващия се пазар на компютри, той съумя да увеличи пазарния дял до 18,2% от 17,5% в глобален мащаб миналата година, сочат данни на Gartner. 

За инвеститорите това е първият отчет, в който HP ще покаже резултати за тримесечие като отделна компания. Отделянето от Hewlett-Packard Co. се случи на 1 ноември, първият ден от тримесечието. HPE, която продава сървъри, памет и услуги за корпоративни клиенти, трябва да обяви резултатите си на 3 март.

HP, която е по-малката компания от двете по пазарна оценка, твърди, че приходите от продажбите през тримесечието, което приключи през януари, са достигнали 12,2 млрд. долара, отговаряйки на средната прогноза на анализаторите. Коригираната печалба е била 36 цента на акция, отново в съответствие с прогнозите.

За фискалната година компанията очаква коригирана печалба от 1,59-1,69 долара на акция, докато експертите очакват 1,60 долара на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още