IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се промени Силициевата долина според Стив Возняк?

Днес предприемачите са привлечени преди всичко от пари, а не от идеи, смята съоснователят на Apple

09:55 | 04.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple е създадена заради идеите за различни продукти, при това не в гаража на Стив Возняк, както се твърди, а в неговия апартамент и в офиса му в Купертино, заяви в интервю за Mashable човекът, който стои зад идеята за първия компютър на Apple - Стив Возняк.

Той твърди, че компанията е основана в момент, в който създателите ѝ почти не са разполагали с пари. С времето нейният успех е започнал да привлича младите предприемачи, а с годините това е довело до създаването на нов тип предприемачи в Силициевата долина.

Според Возняк днес предприемачите искат да имат стартъпи, които изкарват много пари, а не тръгват толкова от самата идея. По думите му за онези, които идват от бизнес училищата, парите са приоритет. За тези, които идват от инженерни специалности, далеч по-важно е създаването на продукта и дизайна му.

Според Возняк виртуалната реалност ще е следващата технология, която ще доведе до голяма промяна, както се е случило с персоналните компютри. Той твърди, че образите стават все по-добри и по-добри, точно както в миналото при компютрите, а в игрите днес те са изключително реалистични.

“Виртуалната реалност е невероятна стъпка в тази посока”, категоричен е Возняк.

Той твърди, че хората едва ли ще ходят с очила за виртуална реалност след време, а това е само временен вариант, докато се измисли нещо по-добро. Возняк смята, че виртуалната реалност ще се развие още много с времето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още