IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на мобилни апарати в България е изправен пред големи промени

Появата на нови играчи, нови устройства, 4G мрежите и падането на цените са основните фактори за това според PC Store

13:06 | 04.04.16 г.
<p>
	<em>Снимки: www.pixabay.com&nbsp;</em></p>

Снимки: www.pixabay.com 

Пазарът на мобилни апарати в България е изправен пред големи промени, свързани с навлизането на нови производители, нови клетъчни стандарти и класове устройства, посочва PCStore.bg.

От медията припомнят, че през пролетта традиционно се представят най-новите мобилни продукти в света по време на най-големите изложения в областта – Mobile World Congress в Барселона и CeBIT. Ето защо именно сега се открояват най-значимите тенденции в сферата.

Проучване на PCStore.bg показва, че навлизането на четвъртото поколение мобилни мрежи (4G), работещи по стандарта LTE, влияе значително при избора на крайно устройство.

Същевременно пада долната граница за придобиване на качествен смартфон. Една от главните причини за това е достъпността на операционната система на Google – Android, както и навлизането на нови играчи на пазара на евтини модели.

Забелязва се и по-голям интерес към китайските производители на смартфони като Lenovo и Huawei, които набират сили, печелейки пазарен дял. Онлайн магазинът посочва още, че други азиатски производители, които не са известни със смартфоните си, също се радват на ръст. Пример за това е Asus, чиито модели се продават успешно в страната.

При преносимите устройства българските потребители показват най-голям интерес към умните часовници и умните гривни, които се радват на все повече почитатели у нас. Но тенденцията все още не е достатъчно устойчива и засега те привличат вниманието най-вече на мъжете и са аксесоар, използван от по-запалените по технологиите. Очаква се ситуацията на този пазар да стане още по-интересна с излизането на новите устройства на Samsung, Motorola, Garmin и други компании.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още