IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облачните услуги могат да достигнат пазарен обем от 300-400 мрд. долара скоро

България се нарежда сред топ 20 на пазарите на pCloud по брой потребители

22:23 | 12.05.16 г. 1
<p>
	Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.</p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

В световен мащаб облачните услуги се използват на 20% от своя капацитет и имат потенциал да достигнат пазарен обем от около 300 - 400 млрд. долара в следващите няколко години. Това заяви Туньо Зафер, изпълнителен директор на pCloud, в своя коментар в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Зафер България се нарежда в топ 20 на пазарите на компанията по брой потребители, а по отношение на бизнес акаунтите страната се нарежда сред челните позиции.

"Радващ е фактът, че българските компании обръщат все по-голямо внимание на възможностите, които предоставят облачните услуги и се възползват от предимствата на една услуга на световно ниво, със световно качество, но с екип, който се намира тук, в България", коментира още Зафер. 

По думите му един от най-силните пазари на компанията е Азия. 

"Горе-долу на същото ниво е Европа, но САЩ са най-силният ни пазар", заяви изпълнителният директор на pCloud. "Целта ни е първо да направим услугата още по-конкурентна и на този етап нямаме планове за публично представяне на компанията, но сме отворени за всякакви партньорства". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
redcretin
преди 7 години
https://***.pcloud.com/company/about.html"Based in Switzerland, we are a young forward-thinking team doing our best to make a significant impact on the rapidly growing IT market."Мда, бос-а лъже :) По-вероятно - за Швейцарията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още