IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Нинов: Киберпрестъпленията не подминават българските компании

Киберсигурността остава топ тема в света на технологиите, твърди експертът от Vivacom

11:13 | 06.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Киберпрестъпленията не подминават българските компании, ето защо е нормално бизнесът у нас да търси възможности за преодоляване на заплахите и рисковете, коментира пред Investor.bg Милен Нинов, старши мениджър „Продажби на едро“ във Vivacom. По думите му киберсигурността и опазването на данните остава топ тема в света на технологиите в момента.

Според него фирмите се нуждаят от значителни ресурси, за да защитят базите от данни, с които разполагат, а това прави решенията за защита трудни за вземане, но неизбежни.

„С развитието на технологиите защитата на данните и мрежата на една компания става дори по-важно от физическата охрана на активите на компанията. Сложността и мащаба на атаките налагат професионална защита, което според мен изисква всяка организация да се обърне за това към партньори, които имат необходимите знания, умения и опит. Всеки компромис може да означава най-малкото сериозни финансови и репутационни загуби“, твърди още Нинов.

По думите му за нещастие, технологичното развитие има своя негативна страна. Интернет позволява както безобидни, така и сериозни възможности за нанасяне на вреди над отделната личност, бизнес и дори цялото общество.

Според Нинов именно тази сериозност на заплахите кара правителствата понякога да искат да прилагат мерки, които се струват твърде крайни на останалите.

„Не съм сигурен как ще се развие този процес в бъдеще, но очаквам рано или късно да се намери балансът между личното пространство и обществения интерес“, допълни той.

Повече за сигурността на корпоративните данни и новите възможности за опазването на информация от бизнеса можете да научите по време на Клуб Investor.bg на тема „Нови технологии: мисия успешен бизнес“, който ще се проведе на 8 юни в хотел Radisson.

Можете да се регистрирате за събитието тук.

Клуб Investor.bg се провежда с любезното съдействие на Виваком, Датикум - част от Сирма Груп, Немечек България и PCloud.

Институционален партньор на Клуб Investor.bg: Елана Финансов Холдинг.

Повече технологични новини можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още