IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel обмисля продажбата на бизнеса си за киберсигурност

Компанията се фокусира в нови за нея области заради свиването на пазара на персонални компютри

15:03 | 27.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Intel обмисля продажбата на своя бизнес с киберсигурност, с който се сдоби преди близо шест години за 7,7 млрд. долара, пише Financial Times.

Компанията е обсъдила въпроса за бъдещето на Intel Security с банки, включително за потенциалната продажба на разработчика на антивирусен софтуер, някога известен като McAfee, твърдят източници, запознати с въпроса.

Производителят на чипове купи McAfee през 2010 г., за да вгради нейните функционалности за киберзащита в чипове, обещавайки, че те ще могат да засичат много по-добре заплахите. До момента обаче Intel все още не е направила нищо по въпроса.

Тя преименува фирмата на Intel Security, но запази марката McAfee за някои от нейните продукти. 

Базираната в Санта Клара, Калифорния, компания отказва да коментира въпроса.

Същевременно тя насочва фокуса си към области, които имат по-голям потенциал за растеж, като чиповете, хардуер за центрове за данни, както и към свързващи се с интернет устройства. Причината за това решение е фактът, че пазарът на компютри се свива.

По-слабите продажби на персонални компютри нанесоха удар на компанията, която обяви, че планира през тази година да съкрати 12 хил. работни места. Това е най-голямото съкращение, което тя предприема от десетилетие насам. Въпреки опитите за преструктуриране персоналните компютри все още носят на фирмата 60% от нейните продажби и 40% от печалбата й.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още