IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avast придобива AVG Technologies за 1,3 млрд. долара

Целта на Avast е да разшири дейността си в сферата на защитата на мобилни устройства

18:22 | 07.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Avast Software Facebook page</em></p>

Снимка: Avast Software Facebook page

Avast Software придобива AVG Technologies за 1,3 млрд. долара в брой, а целта ѝ е да добави софтуер за защита на мобилни телефони от зловредни намеси, докато се опитва да стане важна част от нарастващия брой физически устройства, свързани с интернет, пише Bloomberg.

Avast, която е подкрепяна от компанията за дялово инвестиране CVC Capital Partners, ще плати по 25 долара на акция в брой, обявиха двете фирми в изявление. Това е 33% над цената, на която акциите на AVG приключиха търговията в сряда в Ню Йорк.

Сделката ще даде на базираната в Прага Avast повече възможности в бизнеса, свързан с интернет сигурността, като ще разшири бизнеса и географския обхват, както на основния бизнес на компанията, така на този в нови области като интернет на нещата, допълва изявлението.

Банкерите от Jefferies International са съветвали Avast, докато White & Case и De Brauw Blackstone Westbroek са предоставили правни консултации. Morgan Stanley е била финансов съветник на AVG, а с правните въпроси от нея страна са се заели от Orrick, Herrington & Sutcliffe и Allen & Overy.

Avast планира да финансира сделката чрез пари в брой и дългово финансиране. Credit Suisse Group, Jefferies и UBS са се съгласили да предоставят 1,69 млрд. долара финансиране. Avast също е допринесла със 150 млн. долара капиталови инвестиции.

Avast планираше първично публично предлагане през 2012 г., но се отказа от него заради пазарните условия.

Още технологични новини можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още