IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата на Salesforce за третото тримесечие разочарова анализаторите

Компанията се бори с отслабването на бизнеса си в САЩ

12:04 | 01.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на софтуер за облачни услуги Salesforce прогнозира приходи за третото си фискално тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите, заради по-слаби резултати, предимно в САЩ, което изпрати акциите на компанията със 7,7% надолу в следборсовата търговия в сряда, предава Ройтерс.

За третото тримесечие Salesforce очаква коригирана печалба в размер на 20-21 цента на акция и приходи в диапазона 2,11-2,12 млрд. долара. Средната оценка на анализаторите беше за печалба от 24 цента на акция и 2,13 млрд. долара приходи според Thomson Reuters I/B/E/S.

По думите на главния оперативен директор и президент на компанията Кийт Блок фирмата е взела предвид по-слабите резултати в САЩ и е предприела мерки за справяне с проблема.

Разсрочените приходи, които основно се състоят от такси или плащания, получени предварително от абонаментни услуги, са нараснали с 26% до 3,82 млрд. долара през второто фискално тримесечие. Анализаторите от Jefferies очакваха сумата да достигне 3,89 млрд. долара.

Приходите на най-голямото подразделение на компанията – бизнесът с облачни услуги, са нараснали с 12,5% до 754,9 млн. долара през второто тримесечие

Salesforce отчете нетна печалба от 229,6 млн. долара, или 33 цента на акция, за периода, който завърши на 31 юли. За сравнение, преди година тя генерира загуба от 852 хил. долара. Общите приходи са нараснали с 25% до 2,04 млрд. долара.

Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 24 цента на акция. Анализаторите очакваха печалбата да е 22 цента на акция при приходи от 2,02 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още