IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix пусна опция за офлайн гледане на предавания

Видео стрийминг услугата става все по-зависима от международните си пазари

09:32 | 01.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата Netflix добави нова опция, която позволява на нейните абонати да свалят предавания без допълнителни разходи. Така съдържанието може да се гледа на мобилни устройства, без да е необходима интернет връзка, предава Ройтерс.

През последните месеци Netflix даде сигнали, че ще добави опция за офлайн гледане, за бъде по-конкурентоспособна, тъй като пазарът на видео стрийминг става все по-пренаселен. Услугата на конкурента Amazon.com – Prime Video, предлага тази възможност от около година.

Въпреки че новата опция, обявена в сряда, е достъпна за всички абонати на Netflix, тя ще е доста по-важна на пазари като Африка и Азия, където интернет връзките са по-слаби, отколкото в САЩ например.

Международният пазар се превръща в основен източник на растеж за Netflix. От всичките ѝ 86,7 млн. абонати 45,7 млн. са от САЩ.

Растежът на броя на абонатите ѝ в САЩ се забави през 2016 г. Netflix добави в страната само 370 хил. абонати по време на третото си фискално тримесечие и само 4,3 млн. от третото тримесечие на миналата година насам, което предполага, че е достигнала точката на насищане.

В същия едногодишен период Netflix е привлякла в международен план 13,2 млн. абонати, включително 3,2 млн. през третото фискално тримесечие. По-голямата част от тях се дължат на експанзията на Netflix в над 130 страни по-рано тази година, като в момента тя предлага услугата си на 190 места. Китай обаче не е едно от тях.

Не всичко от библиотеката на Netflix е достъпно за сваляне. Новата функция е включена във всички планове и е достъпна на телефони и таблети с операционни системи Android и iOS, обявиха от компанията.

Акциите на Netflix повишиха стойността си с 2,4%, преди ръстът да спадне до 0,1%, така че цената им достигна 117,62 долара за брой в сряда. 

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още