IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще ползва дронове, за да подобри Maps

Целта на компанията е да изпревари Google Maps с по-точна информация, твърдят източници

20:42 | 01.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple планира да използва дронове и нови навигационни функции, за да подобри своята услуга Maps и да надвие дългогодишния лидер в областта Google, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания набира екип от експерти в сферата на роботиката и събирането на данни, който ще използва безпилотни самолети, за да прави снимки и да обновява информацията за картите по-бързо от ползваните в момента сензори и камери, монтирани в миниванове, твърди един от източниците.

Apple иска да използва дронове, за да проверява пътни знаци, да следи за промени в пътищата и да проверява места, които са в ремонт, допълва той. Събраните данни ще бъдат изпращани на екипите на Apple, които бързо ще обновяват приложението Maps, за да предоставят актуална информация на потребителите.

Apple разработва и нови функции на Maps, включително възможност за разглеждане на сгради отвътре и подобрения в навигацията за автомобили, твърди друг източник, запознат с усилията на технологичната компания. Говорителят на Apple е отказал да коментира въпроса.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още