IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Може ли iPhone 7 да върне Apple към растеж?

Миналата фискална година бе първата със спад на годишните продажби на компанията след 14 поредни години безпрецедентен растеж

11:07 | 29.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Когато Apple представи финансовия си отчет за първото тримесечие на фискалната 2017 г. (фискалната година на компанията приключва в края на септември) следващия вторник, големият въпрос ще бъде дали компанията може да се завърне към растеж след три последователни тримесечия на по-слаби приходи, коментира Statista. Миналата фискална година бе първата със спад на годишните продажби след 14 поредни години безпрецедентен растеж, през които компанията се превърна в най-ценната корпорация в света.

Основният двигател зад успеха на Apple през последните няколко години бе iPhone, който формира 60% от приходите на компанията и вероятно дори по-голям процент от печалбата ѝ. Затова дали Apple може да се завърне към растеж след резултатите през миналата година, до голяма степен зависи от това колко броя iPhone компанията е продала през празничния сезон около Коледа. Apple представи iPhone 7 и 7 Plus в края на септември, което означава, че това ще е и първият сигнал колко добре новите модели се възприемат от потребителите в цял свят.

Според прогнозите на анализаторите, компилирани от Bloomberg, продажбите на iPhone за последните три месеца може да бият с малко данните от предишната година. Ако Apple наистина е продала 76 млн. броя около празниците, колкото е средната оценка на анализаторите, това ще бъде не само нов рекорд по продажби на устройството, но и ще докаже, че бизнесът с iPhone все още не е мъртъв.

Infographic: Can the iPhone 7 Lead Apple Back to Growth? | Statista

Още графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още