IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoundCloud загуби двама от ключовите си директори

Компанията набира финансиране в момента, обяви говорителката ѝ

10:01 | 13.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор Александър Люнг<em>. Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор Александър Люнг. Снимка: архив Ройтерс

Музикалната стрийминг услуга SoundCloud е загубила двама старши директори и се опитва да набере ново финансиране, обяви компанията в неделя, но отрече твърденията на Financial Times, че остава без средства в брой, предава Ройтерс.

Марк Страйгъл, главният оперативен директор на SoundCloud, и финансовият директор Маркъс Хардър са напуснали компанията, след като прекараха пет години в нея, а причината, която посочват, е, че искат да преследват нови възможности. Новината обяви говорителят на базираната в Берлин компания, без да разкрива повече подробности.

„В момента SoundCloud набира средства, което е типично за повечето стартъпи с нашия размер и в нашата фаза на растеж“, коментира тя, отричайки твърденията на анонимен източник, цитиран от Financial Times, който твърди, че компанията „отчаяно“ търси пари.

SoundCloud набра 100 млн. долара миналия юни от група от инвеститори, в това число и Twitter, като това е близо половината от сумата от 193 млн. долара, които е набрала от 2008 г. насам според Crunchbase.

Източникът на Financial Times твърди, че SoundCloud иска да набере средства, тъй като не иска оценката ѝ да падне под 700 млн. долара, колкото достигна тя при последното набрано финансиране.

SoundCloud е популярна услуга сред музикалните изпълнители, но нямаше толкова голям успех в сключването на лицензионни сделки с по-добри условия с големите звукозаписни компании, в сравнение с конкуренти като Spotify и Apple Music.

Говорителката на SoundCloud коментира, че напускането на двамата директори не е свързано с набирането на средства. В отчета си, представен в началото на януари, компанията заяви, че е генерирала загуба от 48,7 млн. евро (51,8 млн. долара) след данъци в рамките на календарната 2015 г. 

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още