IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb набра 1 млрд. долара финансиране

Компанията вече е оценена на 31 млрд. долара

09:26 | 10.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Услугата за наемане на жилища Airbnb Inc. обяви в четвъртък, че е набрала 1 млрд. долара в последния си кръг на финансиране, който е оценил компанията на 31 млрд. долара, предава Ройтерс.

Airbnb е набрала 447,85 млн. долара като част от финансирането, посочва източник, запознат с компанията. Фирмата пък обяви през септември, че е набрала още около 555 млн. долара в рамките на същия рунд.

Airbnb, която оперира в над 65 хил. града по цял свят, се радва на огромен растеж, докато се насочва все повече към изпълнението на плана си за глобална експанзия.

Компанията реализира оперативна печалба през втората половина на 2016 г. и очаква да продължи да е на печалба и през тази година, твърди източник, допълвайки, че Airbnb не планира скоро да стане публична.

Компанията е вплетена в ожесточена битка с регулаторите по цял свят, тъй като те твърдят, че тя покачва цените на наемите. 

В четвъртък Bloomberg съобщи, че Бордът на директорите на Airbnb се е срещнал, за да одобри покупката на Luxury  Retreats, компания за управление на вили и димове за почивка в Монреал. Продажбата се очаква да струва не повече от 300 милиона долара в брой и акции. Airbnb също така е в процес на закупуване на компанията за групови плащания Tilt. Airbnb отказа да коментира сделките, защото те все още не са публично достояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още