IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber остава на загуба и през 2016 г.

Компанията е генерирала 6,5 млрд. долара приходи през миналата година

10:16 | 15.04.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Услугата за споделено пътуване Uber Technologies е генерирала 6,5 млрд. долара приходи миналата година, а брутните ѝ резервации са се удвоили до 20 млрд. долара, обяви компанията в петък, предава Ройтерс.

Нейната коригирана нетна загуба е достигнала 2,8 млрд. долара, като се изключат операциите в Китай, които фирмата продаде миналата година, посочва Uber.

Като частна компания, чиято оценка в момента е 68 млрд. долара, Uber не обявява публично финансовите си резултати. Тя потвърди данните в изявление, изпратено по имейл, след като Bloomberg писа за тях.

Uber не разкрива финансови резултати за първото си тримесечие, но говорителят ѝ заяви, че “отговарят на очакванията”.

За последното тримесечие на 2016 г. брутните приходи от резервации са нараснали с 28% спрямо предходното тримесечие до 6,9 млрд. долара. Но загубата на Uber е скочила до 991 млрд. долара през периода, докато приходите са се увеличили със 74% до 2,9 млрд. долара спрямо третото тримесечие.

В отделно изявление Рейчъл Холт, генералният регионален мениджър на Uber за САЩ и Канада, заяви, че компанията има здрав и разрастващ се бизнес, което ѝ дава възможност да прави промените, които са ѝ необходими.

Напоследък Uber е разтърсвана от редица проблеми, включително обвинения в сексуален тормоз на една от бившите служителки на компанията. Освен това се появи и видео, в което главният изпълнителен директор Травис Каланик се кара на един от шофьорите.

Uber е в процес на наемане на главен оперативен директор, който да помага на Каланик, да съдейства за възстановяването на имиджа на компанията и да подобри нейната култура.

Двама от висшите мениджъри на Uber заявиха наскоро, че планират да напуснат, а миналата седмица и директорът по комуникациите също обяви напускането си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
FNM
преди 7 години
Бая долари горят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още