IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber търси пътя нагоре на фона на скандали

Все още не е ясно дали компанията е взела някакво решение за бъдещето на изпълнителния си директор Травис Каланик

11:30 | 12.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бордът на директорите на Uber Technologies, който се срещна тази неделя, гласува анонимно да приеме всички препоръки от доклада, подготвен от бивш американски прокурор, като подробностите ще бъдат обявени на служителите във вторник, пише CNBC.

Преди това Ройтерс писа, че бордът на стартъпа за споделено пътуване ще се събере тази неделя, за да обсъди ролята на главния изпълнителен директор Травис Каланик в бъдещ план. Но досега не е казана и дума за решения, свързани с него или с някой друг от директорите.

Главоболията на Uber обаче не са едно и две. В публикация по-рано тази година бившият инженер на Uber Сюзън Фаулър заяви, че компанията не е реагирала на сигналите за сексуален тормоз и оплакванията, свързани с дискриминация, основана на пола. Изпълнителният директор Травис Каланик призова за спешно разследване на тези твърдения.

Отделно разследване, водено от адвокатската кантора Perkins Coie, доведе до уволнението на 20 служители миналата седмица, именно във връзка с оплаквания от дискриминация, сексуален тормоз, отмъщения и други.

Оттогава се появиха още скандали, включително се твърди, че вече бившият президент на Uber, управлявал бизнеса в Азиатско-тихоокеанския регион, е получил медицинска документация на жена, изнасилена по време на пътуване с Uber в Индия.

Освен това през последните месеци компанията е критикувана за своите политически връзки, както и за конфликти с регулаторите. Същевременно фирмата е въвлечена в дело с Waymo – компанията за самоуправляващи се коли на Alphabet.

На фона на оттеглянето на президента на Uber и на ръководителя на финансите, Каланик нае няколко ключови специалисти, фокусирайки се повече върху марката и лидерството.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още