IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber премина границата от 5 млрд. пътувания

Добрите новини идват на фона на сериозните вътрешни проблеми за компанията

11:46 | 30.06.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Uber Technologies заяви, че е извършила 5 млрд. превоза със своята услуга за споделено пътуване, като границата е премината на 20 май, предава Ройтерс.

Новините идват след поредица от неуспехи за стартъпа, включително напускането на главния изпълнителен директор Травис Каланик миналата седмица.

Според The Verge въпреки скандалите, в които се забърка заради Каланик и въпреки факта, че стотици хора изтриха приложението, услугата продължава да се радва на изключителна популярност. Това пък е добър сигнал за компанията, тъй като основният ѝ продукт остава стабилен.

Всъщност новината за 5-те млрд. превоза беше обявена по-малко от година, след като Uber се похвали с 2 млрд. пътувания, което означава, че на фирмата са ѝ били нужни по-малко от 365 дни, за да увеличи повече от два пъти пътуванията.

Uber, която е основана през 2010 г., заяви, че ключовата граница от 5 млрд. пътувания е била премината благодарение на не едно, а на цели 156 пътувания, които са започнали в един и същ момент.

„Тези пътувания са се случили в 24 страни на шест континента, в градове като Мумбай, Москва и Меделин“, написаха в блога на компанията трима от директорите ѝ. „За един шофьор късметлия това е било първото му пътуване – той е взел пътник на мотор в Джакарта, Индонезия. А шестима души пък са ползвали за първи път Uber“.

Всеки от шофьорите, свързани с тези 156 пътувания, ще получи 500 долара от Uber. За 2-милиардния превоз шофьорите получиха по 450 долара, а возещите получиха безплатни пътувания отново за 450 долара.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още