IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coolpad отново отлага отчета си за 2016 г.

Компанията продължава да се бори с неуредените въпроси с одита

14:54 | 30.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският производител на смартфони Coolpad, част от технологичния конгломерат LeEco, обяви, че ще отложи още обявяването на финансовите си резултати за 2016 г. заради неуредени въпроси с одита, предава Ройтерс.

Coolpad неколкократно отлага отчитането на резултатите поради тази причина от март насам. Именно през март тя трябваше да обяви годишния си отчет. Тогава беше спряна и търговията с акции на компанията.

Фирмата се нуждае от повече време, за да предостави информацията, поискана от одиторите за годишния отчет относно различни предварителни плащания и заеми, направени от компанията, както и заради някои притеснения, коментира председателят на борда Юетин Дзя.

Дзя, който е основател на LeEco, е най-големият акционер в Cooldpad с дял от 28,83%.

Дзя се бори с финансовите проблеми на няколко подразделения на конгломерата в различни области – от развлекателната индустрия до електромобилите. Тази седмица той заяви, че паричните проблеми в LeEco са по-лоши от очакваното и компанията се нуждае от допълнително финансиране.

В петък Coolpad заяви, че е получила писмо от борсата в Хонконг, в което са описани условията за възобновяване търговията на книжата, които включват публикуването на отчета, провеждане на разследвания за разрешаване на въпросите с одита и разкриване на съответната информация, така че инвеститорите да могат да анализират позицията на фирмата.

Компанията заяви, че предприема стъпки да изпълни условията, но не е обявила график за това.

През май Coolpad публикува неодитираните си резултати, които показаха, че компанията отчита загуба от 4,23 млрд. хонконгски долара (542 млн. щатски долара) за 2016 г., спрямо 2,3 млрд. хонконгски долара печалба за 2015 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още