fallback

Вирусът Petya ще засегне годишните финансови резултати на FedEx

Компанията обясни, че все още има проблеми със системите си в резултат на щетите от вируса

10:19 | 18.07.17 г.

Куриерската компания FedEx заяви, че проблемите със системите на нейното звено TNT Express след кибератака този месец ще повлияят негативно на годишните ѝ резултати, предава Ройтерс.

В резултат на коментара акциите на фирмата понижиха стойността си с 3,4% до 211,53 долара за брой по време на ранната търговия в понеделник. Това се случи, след като компанията обясни, че финансовото влияние на проблема върху резултатите вероятно ще бъде „съществено“.

Базираното в Холандия звено TNT Express все още се бори със забавяне на услугите си след атаката от вируса Petya, който е бил разпространен чрез украински данъчен софтуерен продукт, обяви FexEx.

Фирмата твърди, че е загубила приходи заради спадащите обеми на TNT Express и допълнителните разходи във връзка с непредвидени ситуации и възстановяването на засегнатите системи.

Компанията твърди, че няма застраховка, която да покрие въздействието на кибератаката.

FedEx, която оценява финансовото влияние на кибератаката, заяви, че не е успяла да прецени кога услугите на TNT Express ще бъдат напълно възстановени. Освен това посочи, че не са извършени пробиви в трети страни, нито те са загубили данни, на 17 юли.

Вирусът Petya се разпространи бързо от Украйна през юни, засягайки хиляди компютри по целия свят, а индустрията за доставки и логистика беше сред най-силно засегнатите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:26 | 13.09.22 г.
fallback