IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов изпълнителен директор поема бизнеса на Visa в Европа

Шарлот Хог встъпва в длъжност на 1 октомври 2017 г.

20:24 | 07.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Visa обяви, че назначава Шарлот Хог за нов изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на европейските си операции. Решението влиза в сила от 1 октомври тази година, разкриха от компанията.

Хог ще се отчита директно пред главния изпълнителен директор на Visa за света Ал Кели, както и пред председателя на борда на Visa Europe Limited Гари Хофман. Хог ще се присъедини към въпросния борд и ще бъде част на глобалния комитет на директорите на Visa.

Новият изпълнителен директор има над 25-годишен опит във Visa, на постове, свързани с финансовите услуги, банковите операции и мениджърско консултиране. Последно Хог работи като главен оперативен директор на Bank of England – от 2013 до 2017 г.

В по-ранен етап от кариерата си Хог е била управляващ директор по стратегиите и планирането на Morgan Stanley и консултант на мениджмънта на McKinsey& Company в САЩ. Хог е завършила Университета в Оксфорд.

"След продължително търсене, сме много щастливи, че Шарлот поема ръководството на екипа ни в Европа“, коментира Ал Кели, главен изпълнителен директор на Visa. “Големият опит на Шарлот и изключителните ѝ постижения на европейския пазар на финансови услуги ще бъде добро допълнение към нашия глобален мениджърски екип. Тя ще ръководи усилията ни да разширим нашите отношения с търговците и финансовите институции и да се възползваме от огромната възможност за растеж в европейския регион“.

От своя страна Хог коментира, че за нея е чест да се присъедини към Visa в този момент.

Всичко това се случва в ключов момент за бизнеса и растежа на компанията, посочват от Visa. Visa Inc. придоби Visa Europe през юни 2016 г., за да създаде единна глобална компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още