fallback

Morgan Stanley: Акциите на Tesla ще бъдат изключително волатилни през 2018 г.

Анализаторите също така намалиха очакванията си за производство на Модел 3

07:36 | 22.11.17 г. 1

Акциите на Tesla ще бъдат "изключително волатилни" през следващата година, достигайки високи нива, които биха могли да достигнат 400 долара, преди да се сблъскат с насрещен вятър, който би могъл да ги отвее дори под сегашните нива, коментират анализатори от Morgan Stanley, цитирани от MarketWatch.

Анализаторите също така намалиха очакванията си за производство на Модел 3 през четвъртото тримесечие, заявявайки, че очакват Tesla да достави само 1000 единици от седаните за масовия пазар, което е под предишните очаквания за доставки на 10 хил. превозни средства.

Те обаче запазват прогнозата си за 120 хил. доставени автомобила от този модел през 2018 г.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск прогнозира, че Tesla ще може да прави по 5 хил. седана „Модел 3“ на седмица до края на годината, но след резултатите от третото тримесечие компанията най-вероятно ще достигне този етап в края на първото тримесечие на следващата година.

Относно движението на акциите на Tesla анализаторите прогнозират два етапа – първият е за облекчаване на затрудненията в производството със силен паричен поток , а вторият е съпътстван от "нарастващата загриженост" дали компанията може да се задържи сред конкурентите.

Morgan Stanley определи очаквана цена от 379 долара за акция, която е с 20% по-висока от днешната цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
fallback