fallback

Dell обмисля придобиване или IPO на едно от звената си

Технологичната компания търси начини да разрасне бизнеса си

10:20 | 26.01.18 г.

Американският производител на компютри Dell Technologies проучва редица възможности, които могат да помогнат на компанията да се разрасне допълнително чрез придобивания или чрез листване на борсата, твърдят източници, запознати с въпроса, предава Ройтерс.

Бордът на директорите на Dell ще се срещне по-късно този месец, за да обмисли най-голямата промяна за компанията, откакто тя придоби EMC Corp за 67 млрд. долара през 2016 г., допълват източниците.

Базираната в Раунд Рок, Тексас, компания е под натиск да засили рентабилността си, след като сделката с EMC не успя да доведе до съкращаване на разходи и до представянето, което беше планирано. Същевременно по-високите разходи за производството влияят негативно на маржовете ѝ.

Dell разглежда списък с потенциални придобивания, които могат да насърчат капитала ѝ и да разширят предложенията ѝ, твърдят източниците. Засега този процес е в много ранен етап и не е сигурно, че ще има сделка.

Освен това тя обмисля продажба или първично публично предлагане (IPO) на бързо развиващото се софтуерно звено Pivotal Software, коментират източниците. Тя може да обмисли и сделка със софтуерния разработчик VMware, в който е основен акционер.

Акциите на VMware, които повишиха стойността си с повече от 62% през последните 12 месеца, достигнаха исторически връх в четвъртък.

Dell и VMware не са открити ведната за коментар извън работното време в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:55 | 05.09.22 г.
fallback