fallback

Google засилва бизнеса си с интернет на нещата с ново придобиване

Компанията купува Xively за 50 млн. долара

12:30 | 16.02.18 г.

Американският технологичен гигант Google обяви, че ще придобие Xively, едно от звената на LogMeIn, тъй като иска да засили продажбите на бизнеса си, който управлява голям брой устройства, свързани с интернет, пише Bloomberg.

Интернет компанията ще плати 50 млн. долара за Xively, която генерира 3 млн. долара приходи през последното тримесечие, обяви LogMeIn при оповестяването на отчета си.

Очаква се сделката да бъде завършена през първото тримесечие, а 45 служители на Xively да се присъединят към екипа на Google.

Google направи серия от малки придобивания за своето звено за облачни услуги, което се конкурира с лидерите на пазара Amazon.com и Microsoft. Xively продава софтуер за управление на устройства за интернет на нещата, като аларми за дим и други.

Сделката може да помогне на Google да привлече нови корпоративни клиенти, като големите производители, които разчитат на свързания хардуер и сензорите.

По-рано тази седмица Инджонг Рий, един от директорите на Samsung Electronics, обяви, че се мести в Google, за да работи по услугите за интернет на нещата в звеното за облачни услуги.

По време на представянето на последния си финансов отчет Google разкри, че облачното ѝ подразделение генерира 4 млрд. долара годишни приходи от продажби. Тук влизат и съхранението на данни в облака, изчислителният облак и софтуерните приложения за компании.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:32 | 14.09.22 г.
fallback