fallback

Apple представи най-големия и най-скъпия iPhone досега*

За iPhone XS с 512 гигабайта памет купувачите трябва да платят 1649 евро

22:24 | 12.09.18 г. 18

Apple представи новите си смартфони и часовници. 

На презентацията на новите продукти присъства президентът на компанията Тим Кук, който съобщи, че Apple вече е продала два милиарда устройства, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Невероятно е как операционната система на Apple промени начина, по който живеем", каза Кук в началото на церемонията в емблематичния театър "Стив Джобс" в Купертино, Калифорния.

Програмата продължи с представянето на четвъртата версия на смартчасовници на Apple, които имат по-големи екрани и нови специални функции, сред които детектор, който може да регистрира нарушения в пулса и автоматично да изпрати обаждане до Спешна помощ, ако потребителят падне. Предполага се, че тази функция ще го направи по-търсен от по-възрастни потребители.

Фокусът обаче бе върху презентацията на най-очаквания нов продукт на компанията - новите iPhone-и - iPhone Xs и iPhone XS Max, за които се твърди, че са "най-усъвършенстваните" модели на компанията.

iPhone XS има същия дизайн като своя предшественик X, голям е 5,8 инча и няма Home бутон.  

По-големият XS Max според маркетингия вицепрезидент Фил Шилер е с 6,5-инчов дисплей - "най-големият iPhone досега", но и най-скъпият. Той ще бъде на разположение на клиентите си в Европа на цени от 1249 евро, за модела с 512 гигабайта памет обаче купувачите трябва да платят 1649 евро. IPhone XS, подобно на iPhone X, започва на цени от 1149 евро. Както се очакваше, има и по-евтин нов iPhone, iPhone XR. Той ще се продава на цени от 849 евро. На пазара в България моделите ще се появяват на 28 септември.

По добър процесор за обработка на изображенията и нови сензори за предната и задната камера ще увеличат качеството на камерата на всички три нови модела, а освен това на по-късен етап вече ще може да се променя броят на блендите. Резолюцията остава подобна на тази на предишните модели. IPhone XS и XS Max получават и OLED дисплей, на който могат да се възпроизвеждат филми с резолюция HDR. Слотовете за памет са разширени до 512 гигабайта.  Може би най-интересната характеристика за дисплея е, че той е покрит от "най-устойчивото стъкло в смартфон на пазара". Рамката е от неръждаема стомана, а защитата от прах и вода е IP68.

Батерията на iPhone XS ще издържа с 30 минути по-дълго от този на iPhone X, батерията на XS Max - дори 1,5 часа по-дълго. Освен това Apple въвежда възможността за използване на два номера едновременно – засега само за китайския пазар. 

iPhone Xr е по-достъпният модел, той е с алуминиева рамка и стъклен гръб, сходен дизайн и изненадващо се базира на същия нов и мощен чип A12 Bionic. Екранът е 6,1-инчов  с LCD панел и с резолюция 1792х828 пиксела.

Телефонът ще се предлага в 6 цвята и ще се предлага с 64, 128 и 256 GB вградена памет, а цената започва от 749 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
fallback