IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank Group инвестира 200 млн. долара в компанията за киберзащита Cybereason

По-голямата част от набрания капитал ще се ползва за развойна дейност, уточни стартъпът

10:39 | 06.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Базираната в Бостън фирма Cybereason, която разкри хакерските атаки на поне 10 глобални телекомуникационни оператора през юни, набра още 200 млн. долара от SoftBank Group, в опит да засили пазарния си растеж и да подобри продукта си, така че да е в крак с хакерите, пише Bloomberg.

"Cybereason има водеща роля в помагането на компании да управляват рисковете пред киберсигурността и защитаването на потребителската информация“, коментира Марсело Клори, главен оперативен директор в SoftBank Group. “Технологията с изкуствен интелект на Cybereason помага защитата на нашия все по-свързан свят“.

Cybereason инсталира софтуер на корпоративни информационни системи – компютри, мобилни телефонии сървъри, които комуникират с „мозъка“ в облака. Платформата, базирана на изкуствен интелект и машинно самообучение, засича и изолира заплахи преди те да могат да атакуват системата, коментира в интервю главният изпълнителен директор на компанията Лиор Див.

Той твърди, че голяма част от новото финансиране ще отиде за развойна дейност.

„Разработихме машина, която работи по-бързо от хакерите, но трябва да продължим да учим и да се развиваме“, посочва още изпълнителният директор „Киберсигурността не е в застой“.

Изкуственият интелект на пазара на решения за киберсигурност се очаква да достигне 38,2 млрд. долара до 2026 г., като ще се увеличи с повече от 23% спрямо 2019 г., сочи доклад на Research and Markets.

Cybereason е набрала около 390 млн. долара, по-голямата част от които от SoftBank.

Див твърди, че се надява инвестицията да помогне на компанията да удвои приходите си през следващата година. Освен това иска да я направи публична до две години.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още