IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Tesla в САЩ са се сринали с 39% през последното тримесечие

Компанията бележи спад на вътрешния си пазар, но се радва на успехи на места като Китай

18:32 | 29.10.19 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тримесечните приходи на Tesla в Съединените щати са се свили с 39%, отбелязвайки първия си спад от повече от две години. Същевременно продажбите в Китай и други региони са нараснали, сочат данни за различните пазари на компанията, цитирани от Ройтерс.

Приходите в САЩ, които имат най-голям дял от общите приходи на компанията, са спаднали до 3,13 млрд. долара от 5,13 млрд. долара година по-рано.

В Китай средствата, генерирани от Tesla, са скочили с 64% до 699 млн. долара, а сегментът “Други”, който покрива останалата част от света, е записал повишение от над 1 млрд. долара до 1,83 млрд. долара, сочат документи, подадени до регулаторите.

В тримесечния си отчет, който обяви по-рано този месец, Tesla разкри, че има близо 8% спад на общите приходи до 6,30 млрд. долара. Това се оказа под средната прогноза на анализаторите за 6,33 млрд. долара по данни на Refinitiv. В този отчет компанията не даде разбивка на представянето си по региони.

Въпреки това тя изненада инвеститорите с тримесечна печалба, което свърши добра услуга на компанията след обещанията на главния изпълнителен директор Илон Мъск. За периода Tesla е продала рекордните 97 хил. коли.

Производителят на електромобили планира да достави между 360 хил. и 400 хил. превозни средства за цялата 2019 г. и е “силно уверена, че ще надмине 360 хил. продажби тази година”.

Спадът на продажбите на вътрешния ѝ пазар през последното отчетено тримесечие обаче е сравняван с 55% ръст през второто тримесечие, което завърши през юни.

“40% спад на продажбите показва, че има тонове работа за вършене, за да изпълни прогнозата си”, коментира анализаторът от Roth Capital Крейг Ървин.

Tesla разширява услугите си на други пазари, включително в Китай и Европа, докато Мъск е под натиск да направи Tesla рентабилна.

Стойността на акциите на компанията се понижи с близо 3 на сто до 318,66 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 11 rate down comment 4
Solar Power
преди 4 години
Така и не ме грабна тази тесла. Карам вече 10-та година на приуса. Нищо не бутам в бокса влизам само за масло. Теслата трябва да намалят цената на половина за да ме спечелят. Вътре е супер дървено а мен конете изобщо не ме интересуват ! Искам да вдига 130км в час и да е икономична. Возя семейство а не чувал с картофи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 5
bgMan
преди 4 години
Докато се продава добре на китайския пазар има светлина в тунела.До две години обаче в ЕС ще има електрички в ценовия клас 15-20К евро и тогава ще стане тежко на Тесла ако не може да изкара конкурентни модели на същите цени и при това да е на печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 4
julian12
преди 4 години
Незнам за приходите, но виждам все повече Тесли в нашия регион в сравнение преди година и половина две.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 11
ivan4o555
преди 4 години
Няма да доживееш да видиш мечтата си да се сбъдне в близките 30 години!Внимавай от тази мания да не хванеш някоя коварна болест.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
Mirilai-lai
преди 4 години
а зомби-огнехвъргачките как вървят ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 10
lyusien
преди 4 години
До 1 ИмператорКолко скоро Направи прогноза Но много внимавай Ти си известен с грешните си прогнози Да не се издъниш отново
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 24
Императорът
преди 4 години
Скоро ще бъдат мъртви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още