fallback

Новият пикап на Tesla - киберпънк експериментът на Мъск

Шестото превозно средство на компанията изненада всички

10:35 | 22.11.19 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск представи новия изцяло електрически пикап Cybertruck на събитие в Лос Анджелис. Превозното средство е с начална цена от 39 900 долара, пише CNBC.

Пикапът е шестото превозно средство на Tesla, която беше основана през 2003 г., а до момента е и най-експерименталното ѝ творение.

Cybertruck ще се конкурира с F серията на Ford, която е най-продаваният пикап от повече от 40 години в САЩ, следван от Chevrolet Silverado на GM.

Преди време Мъск обяви, че Tesla иска да позиционира базовия си модел под 50 хил. долара и че стилът е „киберпънк“, а не традиционен, и е вдъхновен от два филма - „Blade Runner” и „The Spy Who Loved Me”. Освен това преди главният изпълнителен директор е намеквал, че търсенето на пикапа на Tesla може да е по-малко от търсенето на флагмана Model S и на Model X, взети заедно, като се има предвид уникалния дизайн.

Всички версии на пикапа ще разполагат със системата Autopilot. Пакетът за „самоуправление“ ще струва 7000 долара, ако потребителите го поръчат днес и са склонни да чакат автономните функции, които тепърва ще бъдат развивани.

Мъск твърди, че Cybertruck може да ускори от 0 до 60 км/ч за по-малко от 6,5 секунди за базовия мотор и за 2,9 секунди за високия клас. Версията от среден клас постига това за 4,5 секунди.

По време на събитието главният изпълнителен директор покани главния дизайнер на Tesla Франц Фон Холцаузен, за да покаже колко удари може да поеме Cybertruck. По думите на Мъск пикапът е брониран.

Базовата версия на Cybertruck, която е с един мотор, може да издържи 400 км с едно зареждане. Версията с два мотора, която ще струва 49 900 долара, ще издържа около 480 км, а тази с три мотора ще е на цена от 69 900 долара за 804 км.

Компанията очаква производството на най-евтините модели Cybertruck да започне в края на 2021 г., а на тези с три мотора – през 2022 г.

Още снимки на Cybertruck вижте в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:07 | 13.09.22 г.
fallback