fallback

Enel изгради най-голямата система за съхранение на енергия в Ню Йорк

Проектът Gateway Center е с капацитет от 16,4 мегаватчаса и до момента е доставил към местната мрежа над 100 мегаватчаса натрупана електроенергия

22:45 | 09.12.19 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Италианската енергийна компания Enel е инсталирала най-голямата система за съхранение на енергия в Ню Йорк, която ще помогне на района Бруклин да покрие търсенето на електроенергия, когато то достигне пикови стойности, съобщава Ройтерс. 

Очаква се нуждата от системи за енергийно съхранение да нараства бързо, като се има предвид възходът на възобновяемата енергия, която играе все по-важна роля при захранването на мрежата.

Ню Йорк се стреми да инсталира системи за съхранение с капацитет от 3000 мегавата до 2030 г., с което цели да ускори трансформирането на мрежата към по-устойчиви и чисти източници.

Според Enel инсталираната система с капацитет от 16,4 мегаватчаса ще помогне за редуциране на количествата вредни емисии чрез ограничаване на използването на електроенергия от въглищни централи.

Enel, която е една от най-големите компании за електроснабдяване в Европа и света, заяви, че разработва 4,8-мегаватова литиево-йонна система за съхранение на енергия, в близост до търговски център в източната част на Ню Йорк, заедно с компанията за недвижими имоти Related Companies. Целта е да подпомогне мрежата, когато търсенето достигне пикови стойности.

Системата е проектирана да поддържа мрежата на местната електроразпределителна компания Con Edison, когато търсенето се увеличи до своите най-високи стойности.

По данните на италианското дружество проектът Gateway Center е доставил до момента над 100 мегаватчаса натрупана електроенергия за местната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 13.09.22 г.
fallback