fallback

Марк Бениоф: С над 300 компании ще засадим 1 трлн. дървета

Планът на новата инициатива е целта да бъде изпълнена до края на десетилетието

16:17 | 24.01.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Бениоф обяви, че над 300 компании са се присъединили към последната му инициатива за засаждането на 1 трлн. дървета до края на десетилетието, пише CNBC.

"Никой не е против дърветата“, коментира той в интервю на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Не е ясно какви отговорности, ако имат такива, ще поемат включилите си в инициативата.

1t.org беше обявена на Световния икономически форум тази седмица, за да получи правителствена и корпоративна подкрепа за Trilion Trees Campaign, която се надява да засади, възстанови или запази 1 трлн. дървета до 2050 г. . Инициативата се надява да постигне тази цел до края на това десетилетие.

"Смятам, че всеки осъзнава, че има платенарна спешност и ние трябва да направим промени, а бизнесът е най-добрата платформа за промяна“, обясни Бениоф. „Ако попитате каква е темата тук в Давос, имаше много говорене за това какво можем да направим, за да подобрим състоянието на света“.

Бениоф и съпругата му Лин ще предоставят на платформата първоначалната финансова подкрепа, но размерът на сумата не е разкрит.

По думите на Бениоф допълнителните дървета ще смекчат последиците от климатичните промени. Веднага след обявяването на новината за инициативата президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че американското правителство ще я подкрепи.

„Китайското правителство също я подкрепя. Европейските правителства я подкрепят“, обясни Бениоф. „Президентът на Колумбия обяви, че я подкрепя, а и над 300 компании излязоха тук в Давос, за да кажат, че ще участват“.

Екоактивистката Грета Тунберг критикува инициативата в речта си на Световния икономически форум, заявявайки, че това не е достатъчно за борба с измененията в климата. По думите ѝ засаждането на дървета, „разбира се, е много добро“, но не е достатъчно за постигане на целите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
fallback