fallback

IT секторът прави планове за растеж въпреки безпрецедентната ситуация

Има промяна в динамиката на пазара и намалява желанието на служители да променят работно си място в сектора, посочи Константин Боев от Tick42

22:39 | 02.04.20 г. 8

"Това се дължи на две причини. Нашият продукт е дигитален и основните ни клиенти са от индустрии, които засега не са силно засегнати от кризата. Това са финансовата и телекомуникационната", поясни той.

Константин Боев коментира, че се наблюдава леко забавяне на новите сделки, тъй като фирмите в момента са фокусирани навътре и отделят ресурс и внимание, за да пригодят работните процеси към новия начин на работа.

Мениджърът, който се занимава с дигитален маркетинг на Tick42, разказа и за дейността й.

"Tick42 е българска фирма с 10-годишна история и в момента имаме около 100 служители. Фирмата се занимава с изработката на продукти и доставянето на услуги, свързани с подкрепата на големи организации в модернизацията и дигитализацията на системи и процеси с цел да повишат продуктивността на служителите и да намалят разходите. На глобално ниво имаме над 25 хиляди потребители", посочи Боев.

Той разкри, че планове на Tick42 не са се променили. „Имаме агресивен план за растеж и искаме да разширим фирмата с между 15 и 20%", разкри експертът.

По думите му в момента в IT сектора в България са заети близо 30 хиляди души.

„Вярваме, че секторът ще остане стабилен и сме щастливи, че сме част от него. Има промяна в динамиката на пазара и намалява желанието на служители да променят работно си място в сектора. В момента процеса по наемане на нови служители се провежда изцяло онлайн", съобщи Константин Боев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:26 | 13.09.22 г.
fallback